Akaryakıta Yeni Zam Dalgası! Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları 50 TL'ye Dayandı!

Akaryakıta Yeni Zam Dalgası! Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları 50 TL'ye Dayandı!
Akaryakıt fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Ancak şimdi yeni bir zammın geleceği iddia ediliyor. Güncel olarak benzin, motorin ve LPG'nin İstanbul, İzmir ve Ankara'daki fiyatları ortaya çıktı. 12 Ağustos'ta fiyatlar ne durumda?

Akaryakıt sektöründe hareketli bir gün yaşanırken, motorin fiyatları adeta göz kamaştırdı. Vergi zamları ve dünya piyasalarındaki iniş çıkışlar sebebiyle motorin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla ciddi bir zam yapıldı. İstanbul'da litre başına 38,31 TL'ye ulaşan motorin fiyatları, ekonomiyi ve tüketicileri doğrudan etkileyecek gibi görünüyor. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi.

Brent petrolün değer kazanması ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, bu zammın ana nedenleri arasında yer alıyor. Son dönemde motorin fiyatlarında yaşanan artışlar zinciri devam ederken, 1 lira 80 kuruşluk son zam, gece yarısından itibaren resmi olarak hayata geçirildi. Bu durum, sürücüler ve akaryakıt sektörü için kayda değer bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Akaryakıt Fiyatları (12 Ağustos 2023)

İstanbul'un iki yakasında farklı fiyatlar görülüyor. Anadolu Yakası'nda benzin 36,06 TL, motorin 38,25 TL ve LPG ise 15,83 TL. Avrupa Yakası'nda ise benzin fiyatı 36,10 TL, motorin 38,30 TL ve LPG 16,29 TL olarak belirlendi.

Başkent Ankara'da benzin 36,60 TL, motorin 38,78 TL ve LPG 16,28 TL. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 36,66 TL, motorin 38,90 TL ve LPG'nin litre fiyatı 16,02 TL olarak güncellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.