Bakanlıktan Tarım Ödemelerinde Yeni Açıklama! Çiftçilere Kalem Kalem Ne Kadar Ödeneceği Belli Oldu!

Bakanlıktan Tarım Ödemelerinde Yeni Açıklama! Çiftçilere Kalem Kalem Ne Kadar Ödeneceği Belli Oldu!
Bakanlığın çiftçilere yapacağı ödeme ile ilgili bilgi verildi. Çeşitli tarımsal ödemeler çerçevesinde merak edilenler yanıt buldu. Pek çok çiftçi bu destek parasını bekliyordu. İşte ödenecek paralar...

Çiftçilerin uzun zamandır gözünü açtığı tarımsal destek ödemeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan müjdeli haberler geldi. Bakan Yumaklı, toplamda 300 milyon 778 bin TL'nin çiftçilere aktarıldığını ve bu fonların hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Çiftçilere Yapılacak Ödemeler

Bu kapsamlı ödeme paketinin ayrıntıları da bakanlık tarafından ifşa edildi. Buna göre, hayvan hastalıklarının tazmin edilmesi için 123 milyon 468 bin 540 TL, süt analizi konusunda 86 milyon 214 bin 121 TL, yağlı tohumlu bitkiler için 60 milyon 713 bin 671 TL ayırmış durumda. Ayrıca, 'Uzman Eller Projesi' için 17 milyon 821 bin 825 TL ve sertifikalı tohum üretimi için 10 milyon 562 bin 938 TL destek verilecek. Anaç koyun ve keçilere yönelik olarak ise 1 milyon 148 bin 50 TL ayrıldı. Toprak analizi için ise destek miktarı 849 bin 800 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.