Emeklilerin Maaşlarına Neredeyse Yüzde 50 Zam Yapılacak! Maaş Artış Oranlarını Bakan Vedat Işıkhan Açıklıyor!

Emeklilerin Maaşlarına Neredeyse Yüzde 50 Zam Yapılacak! Maaş Artış Oranlarını Bakan Vedat Işıkhan Açıklıyor!
Emeklilerin büyük bekleyişi sona eriyor. Emekli maaşları beklentilerin üzerinde zamlanarak hesaplara yatacak. Milyonlarca emekliye ne kadar ödeme yapılacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuya ait toplu iş sözleşmelerinin imzalanacağı bir etkinlikte önemli duyurular yaptı. Işıkhan, devlet çalışanları ve emekliler için 2024 ve 2025 yıllarında mali ve sosyal haklara yönelik iyileştirmeler yapılacağını ifade etti. Ayrıca, zorlu ve detaylı bir zam sürecinin başarıyla tamamlandığını da belirtti.

Beklenen Emekli Zammı Yüzde Kaç?

Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin rehberliğinde, kamu sektörü çalışanları ve emekli esnafın enflasyon karşısında korunacağının altını çizdi. Özellikle, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 40-45 arasında bir maaş artışı planlandığını açıkladı.

Son olarak Vedat Işıkhan, alınan bu kararların ülke için faydalı olmasını temenni etti. Türkiye'nin bir yüzyıla yaklaşırken yeni bir döneme girdiğini, bu bağlamda çeşitli uzlaşmaların gündeme geldiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.