İstanbul Aralık Ayında Kar Yağışlarına Hazır Olsun! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Aralık'ta Kar Uyarısını Yaptı

İstanbul Aralık Ayında Kar Yağışlarına Hazır Olsun! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Aralık'ta Kar Uyarısını Yaptı
Kar yağışlarıyla ilgili güncel bilgi verildi. Aralık ayı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışı uyarısı İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor.

Aralık ayının başlamasıyla birlikte, meteorolojik uyarılar da artmaya başladı. Geçmişte Meteoroloji Bölge Müdürü olarak görev yapmış olan Murat Şahin, aralık ayının ortasında beklenen kuvvetli soğuk hava dalgasına karşı uyarılarda bulundu.

Şahin, geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan olumsuz hava koşullarından dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Belediye birimlerine, afet yönetimi konularında önlem alınması ve hazırlıkların gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Vardiya düzeni, takip hazırlıkları ve müdahaledeki eksikliklerin giderilmesinin önemine vurgu yaptı. Kış şartlarına uygun hazırlık yapılmasının önemini belirtti.

Aralık Ayı Ortasına Dikkat

Şahin, Kasım ayının özellikle ikinci yarısında yaşanan fırtına ve yoğun yağışlara dikkat çekti. Aralık ayının ilk günlerinin görece sakin geçtiğini belirtse de, ayın ortasında beklenen soğuk hava dalgasının olası etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Özellikle İstanbul, Marmara ve Kuzeybatı bölgelerinin bu soğuk hava dalgasından etkileneceği öngörülüyor. Beklenen soğuk hava dalgasının kar yağışına yol açabileceğine ve aralık ayının ortalarında kar beklendiğine işaret etti.

Kuvvetli Soğuk Hava Dalgasının Etkileri

Kuvvetli soğuk hava dalgaları, mevsim normallerinin altında sıcaklıklarla karakterize edilen, geniş alanları etkileyebilen meteorolojik olaylardır. Soğuk hava kütlelerinin geniş alanlara yayılması sonucu oluşan bu dalgalar, sert rüzgarlar, düşük sıcaklıklar, buzlanma ve kar yağışı gibi hava koşullarına neden olabilir. Özellikle kış aylarında yaygın olan bu olaylar, genellikle büyük bir coğrafyayı etkiler ve kutuplardan gelen soğuk hava akımları nedeniyle meydana gelir.

Bu tür hava olaylarının etkileri, şiddetli don, su yollarının donması, enerji kesintileri ve ulaşım zorlukları gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, özellikle kış aylarında, kuvvetli soğuk hava dalgalarına karşı hazırlıklı olmak, olası olumsuzluklara karşı önlem almak büyük önem taşır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.